Izvor: RTS, 15.Jun.2023, 15:25

Киша прави нове проблеме, ванредно у 35 градова и општина

У Србији не престаје борба са изливањем река и потока и проблемима које бујице доносе. Проглашена је ванредна ситуација у 35 градова и општина.
Од 26. маја до данас евакуисано је 76 људи, а припадници МУП-а имали су око 500 интервенција.

Србија >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << воде издала je наредбу о увођењу ванредне одбране од поплава на водној јединици "Ибар Краљево-Нови Пазар".
Уведено је и 24 часовно дежурство надлежних служби на том подруцју. Код Краљева Сектор за ванредне сируације превентивно је поставло одбранбене мобилне бедеме.
Милош Миленковић из Сектора за ванредне ситуације МУП-а Србије рекао је гостујућу у Јутарњем програму да је у Новом Пазару, Алексинцу и Косјерићу био фокус усмерења ангажовања припадника Министарства унутрашњих послова и сектора за ванредне ситуације.
"Тако да у претходних 12 часова, поред те три локалне самоуправе, припадници Министарства унутрашњих послова и сектора за ванредне ситуације били су укупно ангажовани на 21 интервенцији. Од тога је нагласак био на црпљењу воде као делу отклањања последица елементарних непогода. У претходном периоду имали смо још једно евакуисано лице управо на територији општине Алексинац“, навео је Миленковић.

Према његовим речима, правовремена превентива заједно са овом реакцијом и оперативним ангажовањем припадника Министарства, Сектора за ванредне ситуације и других снага система је за сада дала адекватан резултат.
Истакао је да је најтеже у општини Косјерић јер има 20 угрожених домаћинстава без елекртичне енергије. Миленковић каже да нема угрожених, да су одсечени неки путни правци.
 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.