Читај ми!

Киша прави нове проблеме – ванредно у 35 градова и општина, одрон на путу ка Вишеграду

У Србији не престаје борба са изливањем река и потока и проблемима које доносе бујице. Ванредна ситуација проглашена је у још пет општина: Прокупљу, Медвеђи, Куршумлији и делу Пожеге и Мајданпека. Укупно у 35 градова и општина. Ватрогасци спасиоци су на терену широм Србије. Због обилних падавина дошло је до одрона камена на путу ка Вишеграду код тунела Шарган.

Од 26. маја до данас евакуисано је 76 људи, а припадници МУП-а имали су око 500 интервенција.

Србија воде издала je наредбу о увођењу ванредне одбране од поплава на водној јединици "Ибар Краљево-Нови Пазар".

Уведено је и 24 часовно дежурство надлежних служби на том подруцју. Код Краљева Сектор за ванредне сируације превентивно је поставло одбранбене мобилне бедеме.

Милош Миленковић из Сектора за ванредне ситуације МУП-а Србије рекао је гостујућу у Јутарњем програму да је у Новом Пазару, Алексинцу и Косјерићу био фокус усмерења ангажовања припадника Министарства унутрашњих послова и сектора за ванредне ситуације.

"Тако да у претходних 12 часова, поред те три локалне самоуправе, припадници Министарства унутрашњих послова и сектора за ванредне ситуације били су укупно ангажовани на 21 интервенцији. Од тога је нагласак био на црпљењу воде као делу отклањања последица елементарних непогода. У претходном периоду имали смо још једно евакуисано лице управо на територији општине Алексинац“, навео је Миленковић.

Према његовим речима, правовремена превентива заједно са овом реакцијом и оперативним ангажовањем припадника Министарства, Сектора за ванредне ситуације и других снага система је за сада дала адекватан резултат.

Истакао је да је најтеже у општини Косјерић јер има 20 угрожених домаћинстава без елекртичне енергије. Миленковић каже да нема угрожених, да су одсечени неки путни правци.

 

четвртак, 16. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара