20 DANA POTRAGE Žandarmerija traga za nestalim mladićem iz Pazara, porodica izgubila svaku nadu da je živ

Izvor: Blic, 25.Maj.2016, 15:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

20 DANA POTRAGE Žandarmerija traga za nestalim mladićem iz Pazara, porodica izgubila svaku nadu da je živ

Ni nakon 20 dana otkako je nestao Asad Redžepefendić (22) o ovom mladiću iz Novog Pazara se ne zna ništa. Porodica polako gubi nadu da je živ, a sve je izvesnije da se utopio u Raški i da telo koje je viđeno da pluta rekom u noći kada je nestao, pripada njemu.

Od 4. maja, za mladićem su svakodnevno tragali policija, Gorska služba spasavanja, rođaci, prijatelji i brojni žitelji Novog Pazara, a sada se uključila i specijalizovana ekipa Žandarmerija sa roniocima. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Njih je u pomoć pozvala novopazarska policija, na molbu porodice Redžepefendić.

- Pre par dana nam se obratila majka mladića uz molbu da pretražimo sedam lokacija na kojima bi se, prema sumnji porodice, mogao nalaziti Asad. Pozvali smo u pomoć Žandarmeriju i oni su poslali jedinicu sa roniocima koja će pretražiti sve lokacije koje je porodica navela – kažu u novopazarskoj policiji.

Oni dodaju da je većina tih lokacija u blizini reke Raške, od robne pijace u Novom Pazaru do ušća te reke u Ibar.

- Sumnjive su nam lokacije u naselju Pilareta i jedna na teritoriji opštine Raška. Na tim mestima je Raška duboka, ima puno šiblja i granja za koje je telo moglo da se zakači – ističu u policiji.

DA LI STE GA VIDELI Nestao mladić u Novom Pazaru

Iako se i dalje akcije potrage za Asadom i neidentifikovanom osobom čije je telo viđeno da pluta Raškom vode odvojeno, sve je izvesnije da se mladić utopio u reci uveče 4. maja.

Jedan od mladića koji je prijavio policiji da je video telo u reci u noći kada je Asad nestao ne može sa sigurnošću da tvrdi da li se radi o njemu.

- Bio sam sa drugarom na obali kada sam video da se neko davi. Pokušali smo da mu pomognemo, u jednom trenutku je bio blizu obale, ali je naišao talas koji ga je potopio i više ga nismo videli. Bio je mrak i nisam mogao jasno da mu vidim lice i procenim koliko ima godina. Zapamtio sam samo da je imao bradu od nekoliko dana – priča očevidac koji želi da ostane anoniman.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.