Izvor: RTS, 18.Apr.2023, 16:25

Стано: Нова рунда дијалога Београда и Приштине на високом нивоу 2. маја

Европска унија је оформила Заједнички надзорни одбор за надгледање спровођења Споразума о нормализацији односа и Анекса за имплементацију, саопштио је портпарол ЕУ Петер Стано. Најавио је да ће нова рунда дијалога Београда и Приштине на високом нивоу бити одржана >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 2. маја у Бриселу.
Петер Стано је саопштио да је ЕУ оформила Заједнички надзорни одбор за надгледање спровођења Споразума о нормализацији односа и Анекса за имплементацију.

"ЕУ, као покровитељ дијалога Београда и Приштине, заједно са Косовом и Србијом, као странама у дијалогу о нормализацији односа, данас је успоставила Заједнички надзорни одбор за надгледање спровођења Споразума о путу нормализације између Косова и Србије и Анекса за његову имплементацију", навео је Стано, објављено је на сајту Европске службе за спољне послове.
Додао је да очекује да ће Пројектни задатак бити финализован и усвојен на првом састанку одбора након следећег састанка на високом нивоу, који је, наводи, заказан за 2. мај у Бриселу.
Рекао је да се овај надзорни одбор успоставља 30 дана после састанка на високом нивоу у Охриду, како је наведено у Анексу о имплементацији.
Заједничкoм одбору за надзор председаваће специјални представник ЕУ за дијалог Београда и Приштине и друга регионална питања Западног Балкана Мирослав Лајчак.
Приштину ће представљати њен представник у Бриселу Агрон Бајрами, а Србију председник канцеларије за КиМ Петар Петковић.
Како се наводи, одбор ће се редовно састајати у Бриселу.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.