Izvor: RTS, 27.Nov.2023, 17:12

Курти: КБС наследник ОВК

Премијер у Приштини Аљбин Курти поводом дана Безбедносних снага рекао да је та формација наследник ОВК, те да је Влада за мање од три године удвостручила буџет за Министарство одбране, утростручила улагања у наоружање и учетворостручила обуку и школовање официра >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << и војника у иностранству.
Курти је рекао да су за мање од 32 месеца у иностранство послали 3.459 војника и официра. "Јасно нам је да је КБС наследник ОВК и сутра је 28. новембар који ћемо обележити. Стога, са величанственим поносом, пуни оптимизма, идемо ка будућности", рекао је Курти у касарни у Приштини.

"То је дан радости, али се у исто време сећамо оних који су се жртвовали и са оптимизмом идемо ка будућности када знамо колико смо безбедни са својом војском", подвукао је Курти а преносе медији у Приштини.
Председница Вјоса Османи  је на церемонији рекла  "да је 27. новембар дан поноса за све грађане, јер се сећају жртве да би дошли до дана када Косово има своју војску".
"Данас су Безбедносне снаге снага која је обучена на основу НАТО стандарда, снага која доприноси не само миру, већ и безбедности у региону и шире, служећи са снагама САД, Велике Британије и САД. друге земље савезнице ", рекла је Османи.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.