Izvor: RTS, 24.Nov.2023, 14:02

РТС демантује текст Информера

Радио-телевизија Србије демантује наводе из текста Информера под насловом: "Лопови" – Бујке и Оља дају милионе за серију. Деманти преносимо у целини.
"Истина је да ни новинар Информера који се бавио 'истраживачким' новинарством, ни добро обавештени >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << извор познат редакцији, нису пласирали тачне информације.
Генерални директор РТС-а Драган Бујошевић није потписао уговор са спољном продукцијом 'Content factory' 25. септембра. У том периоду је био на годишњем одмору. Коначно, његовог потписа и нема на уговору.
Уговор за серију 'Лопови' прошао је све процедуре и стручни људи из продукције потписују и гарантују исправност тог уговора, као и реалну цену предвиђену за пројекат.
Зашто Предраг Аздејковић није видео у плану за 2023. годину серију, одговор је једноставан. Почетак снимања је планиран за август 2024.
Још једна неистина је изнета у вашем тексту. Оливера Ковачевић није главни и одговорни уредник КУП-а (Културно-уметнички програм), у оквиру којег се снимају домаћи играни садржаји.
Остаје нејасно, шта је тачно спорно у вези са уговором за серију 'Лопови', али закључујемо да је и ово део кампање коју председник УО Бранислав Кланшчек извесно време води против РТС-а."

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.