Izvor: RTS, 21.Nov.2023, 16:49

Дачић са амбасадором Израела: Србија заинтересована за успостављање трајног мира на Блиском истоку

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић примио је амбасадора Државе Израел у Републици Србији Јахела Вилана.
У разговору Ивице Дачића и Јахела Вилана изражена је велика забринутост због наставка израелско-палестинског >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << сукоба у Гази, наводи се у саопштењу Министарства спољних послова Србије.
Србија је осудила напад Хамаса на Израел, уз наду да ће на Блиском истоку у најскорије време завладати мир и уз подсећање на обавезу поштовања норми међународног хуманитарног права и принципа хуманости, у циљу спречавања цивилних жртава, пише у саопштењу.
Истакнуто је да је Србија заинтересована за успостављање трајног мира на Блиском истоку, заснованом на решењу о две државе, Израела и Палестине, које би живеле у миру једна поред друге, закључује се у саопштењу МСП.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.