Izvor: RTS, 03.Nov.2023, 15:42

Вођа Хезболаха: Нисмо знали ништа о нападу Хамаса, то је палестинска операција

Лидер либанске исламистичке групе Хезболах Хасан Насралах рекао је у свом обраћању да Хезболах није знао ништа у вези са нападом 7. октобра. 
"Операција 7. октобра била је планирана у потпуној тајности, чак ни друге палестинске фракције нису биле >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << упознате са њом, а камоли покрети отпора у иностранству", рекао је Хасан  Насралах.
Вођа Хезболаха је рекао и да међународна заједница наставља да спомиње Иран и његове војне планове, али је напад 7. октобра био 100 одсто палестинска операција.
"Операција коју су Палестинци планирали и извели за палестинску ствар, он уопште нема везе ни са каквим међународним или регионалним питањима", рекао је Насралах.
Безбедносни и психолошки земљотрес за Израел Операција Хамаса "Олуја Ал Акса" изазвала је безбедносни и психолошки земљотрес у Израелу, рекао је вођа Хезболаха, и додао да он имати стратешки утицај на будућност тог "ентитета".
"Битка 'Олуја Ал Акса' изазвала је безбедносни, војни, психолошки и морални земљотрес у израелском ентитету. Остварила је стратешке резултате који ће утицати на садашњост и будућност овог ентитета", поручио је Насралах у свом првом јавном обраћању од избијања сукоба између Израела и палестинске милитантне групе Хамас.
Истакао је да у Гази више од два милиона људи живи под опсадом већ 20 година, "а да нико ништа није урадио".
"Оно што се догодило у Гази било је неопходно да би се палестинско питање поново представило као главно питање у свету", рекао је Насралах.
Истакао је да, истовремено, Западној обали, која је под контролом Палестинаца, прете многе опасности због нових израелских "пројеката насељавања".

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.