Izvor: RTS, 15.Okt.2023, 07:28

Нови снажан земљотрес на западу Авганистана - погинуле две особе, повређено више од 120

У снажном земљотресу јачине 6,5 степени по Рихтеровој скали, који је погодио провинцију Херат у Авганистану, две особе су погинуле, а више од 120 је повређено и примљено у регионалну болницу у Херату, саопштила је хуманитарна невладина организација Лекари без граница. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Епицентар потреса био је 34 километра од града Херата на западу Авганистана и догодио се на дубини од осам километара, саопштио је Амерички геолошки завод.
Светска здравствена организација (СЗО) саопштила је да је више од 120 особа повређених у земљотресу примљено у регионалну болницу у Херату.
"У овом тренутку више од 120 људи је повређено и превезено у регионалну болницу у Херату, а још много повређених је пребачено у друге болнице у овом граду", навела је СЗО на Твитеру.
У серији разорних потреса почетком овог месеца у Авганистану је погинуло најмање 2.000 људи.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.