Izvor: RTS, 07.Sep.2023, 20:17

Одржан протест "Крушевац против насиља"

На Тргу глумаца и овог четвртка одржан је протест "Крушевац против насиља". Како је истакнуто, данас се окупио народ "који не представља опозицију, не смењује власт, већ чува људске животе".
Организатори из Крушевца су поручили да се "окупио народ >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << који чува полицајце Слободана Миленковића, Душана Митића, Милана Исакова који су истрајни у томе да криминалци одговарају, а да полиција буде сигурна заједно са народом".

Најстарији међу демонстрантима, 89-годишњи писац и сатиричар Драгиша Павловић Расински је рекао да је директан мотив протеста насиље у школи "Владислав Рибникар" и Младеновцу, али да се људи не окупљају само због тог насиља.
"Љуи се окупљају и због насиља на телевизијама са националним фреквенцијама, насиља у Народној скупштини, насиља над децом, женама, новинарима и свим грађанима Србије који су се одважили да проговоре против овог режима или открију њихова криминална дела као што је Јованица", рекао је Драгиша Павловић Расински.
Протест је завршен шетњом градским улицама.
Тринаести протест у Ваљеву Протест је, 13. пут, одржан и у Ваљеву, а окупљенима су се обратили Дејан Петковић и психијатар Јасмина Пашић.
Дејан Петковић, параспортиста, двоструки првак Србије у стрељаштву и стреличарству изразио је незадовољство због неприступачности Ваљева за особе са инвалидитетом и готово немогућим условима за његово бављење спортом.
"Ова власт све ради да угаси што више градова и то успешно ради из дана у дан.  Граде ауто-путеве којима сваке године све више грађана напушта Србију“, рекао је Петковић који је из Осијека, али три године живи у Ваљеву.
Др Јасмина Пешић рекла је да децу васпитавају да буду часни и поштени људи, али да друштво и окружење диктирају друга правила. “Пропагирају се криминал, бахатост, смејање у лице поштеном и честитом човеку“, рекла је др Пешић.
Као и Крушевљани, и Ваљевци су исказали подршку суспендованим испекторима у Београду, Слободану Миленковићу и Душану Митићу.
Овога пута, после окупљања на Градском тргу у Ваљеву, није било протестне шетње.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.