Izvor: RTS, 10.Jul.2023, 14:24

Српски полицајци у мешовитим патролама на црногорском приморју

О српским туристима у Црној Гори заједно са тамошњим органима реда, бригу у сезони традиционално воде и полицајици из Србије који су, како се истиче у саопштењу, грађанима на располагању 24 часа дневно.
Српским полицајцима опште надлежности и криминалистичке >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << полиције грађани могу се обратити на телефон и то криминалистичком полицајцу у Бару (+38166/8782-843), Будви (+38166/8782-845), Херцег Новом (+38166/8782-848), као и униформисаним полицацима у Бару (+38166/8782-844), Будви (+38166/8782-847) и Херцег Новом (+38166/8782-850), наводи се у саопштењу МУП-а Србије.

Припадник МУП-а Републике Србије Жељко Козарев каже да је овај вид сарадње која се спроводи већ 13 година, постао традиција и да се показало да је од помоћи нашим грађанима који туристички бораве у Црној Гори.
"Мешовите патроле током туристичке сезоне започели смо 1. јула и наши припадници налазе се у Бару, Будви и Херцег Новом. Наши држављани који бораве у Црној Гори, туристички или по неком другом основу, могу се обратити у сваком моменту на телефоне чији је број доступан 24 сата. Ту смо да помогнемо, да им пружимо додатну сигурност и да им омогућимо да ефикасно и брзо реше проблем“, додао је Козарев.
Апеловао на наше држављане да се придржавају прописа и закона земље у којој бораве.
Црногорски полицајац Милан Каљевић, који ради заједно са нашим полицајцима у Будви, истиче да је сарадња српске и црногорске полиције на изузетно високом нивоу и да је рад заједничких патрола изузетно ефикасан и делотворан.
Туристима који бораве у Црној Гори препоручио је да воде рачуна о личним стварима и да их приликом боравка на плажи не остављају без надзора, јер је највећи број кривичних дела почињених на штету туриста, управо везан за крађе и џепарења.

Владан Вучићевић, српски полицајац који је ангажован у Будви, истакао је да заједничке патроле у Будви имају посебну важност имајући у виду чињеницу да је у овом приморском граду ноћни живот најинтензивнији и да већину туриста чине млади људи.
"Заједничке патроле имају важну улогу у превенцији сваког понашања којим се нарушава јавни ред и мир, али и тежих кривичних дела“, нагласио је Вучићевић.
Његов колега из Црне Горе Армин Кос истиче да је овај вид сарадње изузетно успешан, јер су размена искустава и добре праксе допринели превенцији и откривању чак и тешких кривичних дела и представља снажну подршку у очувању безбедности.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.