Izvor: RTS, 30.Jun.2023, 11:10

Дачић: Норвешка одлучила да затвори амбасаду у Приштини

Министар спољних послова Ивица Дачић изјавио је да је Норвешка одлучила да затвори амбасаду у Приштини, и додао да је то погодило косовске власти.
Министар Дачић каже да је за ту одлуку сазнао након разговора са државним секретаром у норвешком >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Министарству спољних послова Ејвиндом Вадом Петерсоном.

Говорећи о одлуци премијера привремених приштинских институција да две организације прогласи терористичким Дачић је рекао да Kурти нема константу у терминима које користи, али да му је једина константа "опште настојање" да целу Србију и српски народ прогласи геноцидним народом, да смо ми ти који су извршили злочине и да морамо да платимо ратну одштету.
"Они су умислили да могу да раде шта хоће, а да их не занима мишљење оних који су их створили. Питање је да ли они то раде сами или уз помоћ некога, а онда је питање кога. То је као када створите вирус у лабораторији, па он почне да хара светом", рекао је Дачић.
Он је додао да је признањем Kосова отворена Пандорина кутија из које се не зна шта ће изаћи.
Дачић је, како је претходно саопштено из његовог кабинета, примио данас државног секретара у Министарству иностраних послова Краљевине Норвешке Ејвинда Вада Петерсона.
У саопштењу се наводи да је у срдачном разговору обострано оцењено да су билатерални односи Републике Србије и Краљевине Норвешке добри и изражена је спремност за њихово даље унапређење у свим областима од заједничког интереса.
Изражено је задовољство што се између две земље одвија континуиран политички дијалог, уз оцену да је прошлогодишња посета председника Републике Србије Александра Вучића Краљевини Норвешкој отворила посебно поглавље у међусобним односима Србије и Норвешке, каже се у саопштењу.
Током разговора су размењена и мишљења о билатералним односима, европским интеграцијама Србије и питању Косова и Метохије. Тим поводом, државни секретар Ејвинд Вад Петерсон се заложио да сви договори постигнути Бриселским споразумом буду спроведени.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.