Izvor: RTS, 21.Jun.2023, 20:43

Уручена ЕУ средства најбољим српским иноваторима, објављен и нови јавни позив

У оквиру "ЕУ недеље могућности" додељени су цертификати најбољим српским иноваторима. Потврду да су на листи Фонда за иновациону делатности уручили су им председник Србије и амбасадор Европске уније у Србији.
Средства из претприступних фондова >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ЕУ добило је 114 иноватора. Вредност средстава која су донирана износе 20 милиона евра.
Објављен је и нови позив Фонда за иновациону делатност вредан 26 милиона евра, који финансирају Европска унија и Република Србија. Рок за достављање предлога је 15. септембар.
У оквиру "ЕУ недеље могућности", првог дана, додељени су цертификати најбољим српским иноваторима. Потврду да су на листи Фонда за иновациону делатности уручили су им председник Србије и амбасадор Европске уније у Србији.
"За четири месеца ове године имамо увећан извов ИКТ услуга. Дакле, и то показује колико имамо младих и стручних и способних људи. Ми рачунамо на вас и вашу подршку, јер мислимо да ово што ви правите, да ово што ви радите је оно што треба да представљамо на Експу", навео је председник Србије Александар Вучић.
Додао је да ће на том догађају бити представљене све наше компаније, али да мисли да ће на највећу пажњу наићи све што је представљено у оквиру "ЕУ недеље могућности".
"Реч је о иновацијама, нечему што је близу срцу ЕУ, близу срцу Србије. Управо смо наградили 114 иноватора сумом од 20 милиона евра и најавили још један позив на суму од 26 милиона. Тих 114 иноватора одабрани су међу више од 650 предлога. То је једна од области у којој се ЕУ и Србија сусрећу. Морамо да учинимо да наша привреда буде конкурентнија, начин производње да буде одрживији и пријатељски, да задовољимо нове потребе и управо тако су ти иноватори представили своје идеје - од компјутерске науке до здравства", рекао је амбасадор ЕУ у Србији Емануеле Жиофре.
"ЕУ недеља могућности" одржава се од 21. до 26. јуна у Београду, Новом Саду и Нишу.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.