Izvor: RTS, 14.Jun.2023, 10:26

Ученик пуцао и тешко ранио наставника у основној школи у Лукавцу - крај школске године за Тузлански кантон

Ученик је пуцао у Основној школи "Лукавац град" у Лукавцу код Тузле (БиХ) и тешко ранио наставника енглеског језика. Наставник је пребачен у УКЦ у Тузли и тамо је оперисан. Осумњичени за напад је ухапшен. Министар образовања Тузланског кантона Ахмед Омеровић прогласио >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << је крај школске године у свим основним и средњим школама у том кантону.
Пуцњава се догодила јутрос око девет сати у Основној школи "Лукавац град" у Лукавцу, граду на североистоку Босне и Херцеговине.

Бивши ученик те школе  Г. М. (2009) пуцао је и тешко ранио наставника енглеског језика и помоћника директора Н. О. који је хоспитализован у УКЦ Тузла са повредом врата.
Повређени наставник је оперисан и смештен у Јединицу интензивне неге Клинике за анестезиологију и реаниматологију.
Градоначелник Лукавца Един Делић саопштио је да у пуцњави нема повређене деце и да је малолетни нападач одмах ухапшен. Приведен је у полицијску станицу, а полиција је пронашла оружје из којег је пуцао.

"Осумњичени је дете које још нема пуних 14 година. Дете је задржано у Полицијској управи Лукавац. Након што је испалио више хитаца према наставнику и једним хицем га устрелио, одбацио је пиштољ који је пронађен и биће предмет вештачења", саопштио је портпарол Тужилаштва Тузланског кантона Адмир Арнаутовић.
Нападач раније премештен у другу школу У Лукавац је након пуцњав дошао и министар образовања Тузланског кантона Ахмед Омеровић, који је рекао да малолетни нападач од другог полугодишта више није ученик школе "Лукавац град" јер је, дисциплинском мером, премештен у другу школу.
Омеровић је саопштио да су данас завршене све наставне активности.
"С данашњим даном се завршава наставна година у свим основним и средњим школама. До нове школске године Влада Тузланског кантона ће наставити са спровођењем активности у циљу осигурања сигурнијег окружења у школама", рекао је Омеровић.
Истакао је да ће сачекати да Тужилаштво спроведе истрагу и затим јавности саопштити више релевантних информација.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.