Izvor: RTS, 26.Apr.2023, 11:55

Одбор ЕП за спољне послове усвојио Билчиков извештај о Србији

Одбор за спољне послове Европског парламента (АФЕТ) усвојио извештај и компромисне амандмане на извештај о Србији известиоца Европског парламента за Србију Владимира Билчика са 43 гласа "за", шест "против" и пет "уздржаних".
Уочи гласања Билчик >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << је захвалио колегама и додао да су имали четири круга састанака и да су на крају добили солидан извештај. "Можемо послати солидну поруку нашим партнерима у Београду везано за одлучност ЕП да буде и даље ангажован у Западном Балкану" рекао је Билчик.
У извештају је усвојен амандман којим се изражава жаљење због и даље ниског нивоа усклађености Србије са спољном политиком ЕУ, посебно у контексту рата у Украјини и подвлачи чињеница да Србија, као земља кандидат, мора да се придржава принципа и политике ЕУ.
Билчик је на Твитеру објавио да ће пленарна дебата Европског парламента у Стразбуру о Србији бити одржана 9. маја.
"Пленарна дебата о Србији ће се одржати 9. маја у Стразбуру, а коначно гласање 10. маја. Била ми је част да током овог мандата служим као известилац ЕП за Србију, навео је Билчик на Твитеру.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.