Tri stotine mejlova Klintonove na proveri

Izvor: Press, 18.Avg.2015, 14:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tri stotine mejlova Klintonove na proveri

Više od 300 mejlova sa privatnog servera Hilari Klinton biće pregledano kako bi se utvrdilo da li sadrže poverljive informacije, saopšteno je iz Stejt departmenta.
       Stejt department je predložio da 305 njenih mejlova analiziraju obaveštajne agencije, dok sprovodi proveru da li oni mogu da budu objavljeni u javnosti. "To ne >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << znači da će svih 300 mejlova završiti na nekom nivou tajnosti. Verujem da neki hoće, a neki ne", rekao je novinarima portparol Stejt departmenta DŽon Kirbi, ocenjujući proces provere kao "zdrav", preneo je BBC. Klintova je izjavila da nikada nije slala poverljive informacije sa svog privatnog mejl servera, Stejt department je do 1. avgusta objavio oko 12 odsto od 55.000 stranica koje je Klintonova predala njihovim advokatima početkom godine. Njena odluka da ne koristi mejl nalog Stejt departmenta, dok je bila na mestu državnog sekretara, postala je politički problem za Klintonovu, kao kandidata za predsedničku nominaciju Demokratske stranke, gde republikanci nastoje da je prikažu kao nepouzdanu i spremnu da prekrši pravila, naveo je AP. Klintonova, koja je vodeći kandidat za stranacku nominaciju za predsedničke izbore 2016. godine, suočena je sa kritikama da je isključivo privatni mejl koristila za službenu prepisku u periodu od 2009. do 2013. godine, kada je bila na funkciji državnog sekretara SAD. Ona je u decembru predala oko 30.000 mejlova u štampanoj formi Stejt departmentu, čiji je tim radio na njihovoj digitalizaciji i proveri od marta, kako bi eventualno poverljive ili osetljive informacije bile zatamnjene.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.