Tramp zapretio Klintonovoj zatvorom

Izvor: Vostok.rs, 04.Jun.2016, 20:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp zapretio Klintonovoj zatvorom

Kandidat za predsednika SAD iz redova republikanaca milijarder Donald Tramp smatra da njegova suparnica iz Demokratske partije Hilari Klinton treba da ide u zatvor.

Kako piše list „Hil“, Tramp je odgovorio na niz izjava Klintonove, koja je optužila republikance za „opasno nekoherentne ideje koje više liče na zbirku bizarnih tirada, lične osvete i otvorenih laži“.

On je podsetio na skandal sa tajnom prepiskom dok je Klintonova bila državni sekretar, što je, prema njegovim rečima, već čini „vraški krivom“.

„Znate li zbog čega je ona podržala Obamu u nuklearnoj nagodbi sa Iranom? Ona jednostavno ne želi da ode u zatvor zbog svojih pisama“.

„To što joj sadašnja vlast omogućava da učestvuje u ovoj trci — sramota je za Sjedinjene Države, sramota je za našu naciju“, zaključio je milijarder.

Skandal se razbuktao kada se saznalo da je Klintonova u periodu između 2009. i 2013. godine  vodila službenu i privatnu prepisku koristeći privatnu elektronsku adresu. Eksperti smatraju da joj je to omogućilo da sakrije prepisku od državnih provera, što je zabranjeno za državne službenike. Pošta bivše državne sekretarke bila je podložna napadima hakera. FBI zasad nije odlučio da li će pokrenuti krivičnu istragu zbog mogućeg curenja informacija.

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.