Sve će to narod platiti!

Izvor: BKTV News, 15.Jul.2012, 17:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sve će to narod platiti!

Samouvrenost sa kojom nam je pomoćnik Hilari Klinton saopštio da Srbija mora da prihvati da je Kosovo nezavisno, samostalno i suvereno u sadašnjim granicama, dakle – nešto su su Tadić i njegova Vlada odavno znali, a  pokušali da prikriju u izbornom ciklusu – upravo je ono zbog čega se Aleksandra Vučić, priznao on to ili ne,  vratio iz Vašingtona >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << bez osmeha na licu!
Vlada, koja se tek sastavlja, po svoj prilici je suočena sa  činjenicom – uzmi ili eto vam novog Rambuje i sve što sledi posle toga. Otuda je farsa ondašnjih „režimskih analitičara“ da je trojka koja brine o novoj Vladi, najzad zakucala na „vrata pravih amabasada“, bez kojih ne može ni da formira Vladu?!
Sve je isto – samo njega nema. Razlika je što je Milošević igrao na kartu da NATO ipak neće krenuti u agresiju, a danas smo svi svesni, posle onog što se dogodilo u severnoj Africi, da Zapad nastavlja da stvara novi „svetski poredak“, ne hajajući što razara ekonomije zemalja severne Afrike danas, juče Iraka i Avganistana, a sutra – ko zna ko je na redu?
Pogubno je što to čini i po cenu da nacije, koje su se emancipovale, ekonomski osnažile i veroispovest shvatile kao lični čin, a ne kao vladavinu nad njihovim životom, vraćaju u verski fanatizam i „šerijataskim pravima“ iz vremena feudalnih društveno – ekonomskih odnosa.
Teško je poverovati da toga nisu svesni i da im se to neće obiti oglavu, ali će sve to dovesti svet granice novih „gvozdenih zavesa“, jer jednostavno nije prirodno, niti je moguće zaistaviti razvoj Kine, Indije, Rusije i Brazila. Niti je, da to kažem narodski, ičija gorela do zore. Engleska je prepuistila vlast nad svetom Americi, a ona će jednog dana to morati da prepusti nekom drugom. Da ne bajem – kome!
Na našim prostorima, Zapad je svoje „vatre na kojima se greje“ potpalio pored „balkanskog bureta baruta“. I naša nova Vlada, a sa njome i novi predsednik Srbije, danas više nego ikada moraju da pokažu strpljenje, mudrost, ali i lukavost, ne bi li izbegli ono najgore. I da prihvate instikt autetinčnog  Šumadinca da o daljoj sudbini i Srbije i Kosmeta moramo da postignemo konsenzus.Vreme je da svi skinu maske i da se u pravom svetlu prikažu naciji.
Izlaz je da se u prvom koraku reši neman koja se zove ekonomska nemoć ili galopirajuća inflacija, jer smo prodali ili razgrabili sve što nas je činilo repsektabilnom zemljom kada je reč o ekonomiji. Vojska nam je na nivou „lovačkog udruženja“, kako to Bogoljub Karić tvdio odavno. A onaj koji je duboko prekoračio sve minusa, ne može da udje u banku visoko podignute glave i galami što mu je banka protestvovala menicu, već pognutih ledja da moli odlaganje duga, umesto plenidbe!
I ponavljam ideju – umesto što sindikatima jedino smeta čovek od preko osamdeset godina koji će da zasedne na mesto potpredsednika Vlade, čini mi se da bi bilo vrednije da iskoriste svoju snagu i ubede mandatara da u Vladi ima jedno sasvim novo mesto. Ministra bez kabineta i službenika, ali sa odrešenim rukama da u ime Vlade  iz sveta već od sutra dovodi najuspešnije svetske biznismene i ubedjuje ih da zajedničkim ulaganjam vaskrsnu srpsku privredu. Znam bar trojicu takvih. Znaju ih i mandatar i ljudi koji sa njim sastavljaju novu Vladu.
Medjutim, do konsenzusa ćemo teško doći sa  bivšim predsednicima koji pokazuju naknadnu pamet i koji nam  iz drugih zemalja drže lekcije! Srbija mora da ceni svoje predsednike, jer ih je sve  narod birao. Ali, i oni moraju da cene svoj narod ili – neka se odmetnu u hajduke! Od one mudrosti  – sve će to narod pozlatiti – danas je jedino sigurno -  sve će  to narod platiti!
Mirko Stamenković
Tweet
Pogledaj vesti o: Hilari Klinton

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.