Šta je zajedničko za Marinu Abramović, satanizam i Hilari Klinton

Izvor: B92, 05.Nov.2016, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta je zajedničko za Marinu Abramović, satanizam i Hilari Klinton

Marina Abramović je neočekivano upletena u skandal vezan za mejlove Džona Podeste, šefa predsedničke kampanje Hilari Klinton.

U prepisci koja je procurila na internetu, Podesta svom bratu Toniju prosleđuje poziv Marine Abramović na večeru.

“Radujem se što Vas pozivam na večeru ‘Kuvanja duha’. Recite mi da li će nam se vaš brat pridružiti”, stoji u mejlu koji je Podesti uputila umetnica.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Inače, “kuvanje duha” povezuje se s Alisterom Kroulijem, “ocem” satanizma i uključuje okultni ritual sa menstrualom krvlju, mlekom žene, urinom i spermom, što je mnoge navelo na zaključak da je Marina pozvala Podestu na satanistički obred.

Međutim, nakon što je vest o mejlu obišla svet, Abramović je izjavila za Artnews: “Šokirana sam jer je mejl izvučen potpuno iz konteksta. Bila je to sasvim normalna večera sa normalnim menijem, koji sam nazvala ‘kuvanje duha’. Nije bilo krvi, niti bilo čega drugog. Samo smo jelima dali zabavna imena i to je sve”.

Ona takođe tvrdi da su mnogi potpuno pogrešno zaključili da je reč o satanističkom obredu, naročito zato što je ona imala istoimeni performans.

“Moj rad je vezan za spiritualnost i ništa više. Dugo se bavim ovim poslom i ovo je potpuni nesporazum. Smešno je... Mislim, ovaj svet se zaista pretvara u pakao. Šokirana sam što je neko tako nešto izvukao iz konteksta kako bi pobedio. Zaista živimo u čudnom svetu”, rekla je Marina.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

O čemu je reč: Marina Abramović, satanizam i Hilari Klinton (VIDEO)

Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Nov.2016

Marina Abramović je neočekivano upletena u skandal vezan za mejlove Džona Podeste, šefa predsedničke kampanje Hilari Klinton...U prepisci koja je procurila na internetu, Podesta svom bratu Toniju prosleđuje poziv Marine Abramović na večeru...“Radujem se što Vas pozivam na večeru ‘Kuvanja...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.