SAD i Rusija pomažu Srbiji na putu ka EU

Izvor: Politika, Tanjug, Fonet, 25.Sep.2009, 13:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD i Rusija pomažu Srbiji na putu ka EU

Njujork – Nakon susreta sa sa ruskim predsednikom Dmitrijem Medvedevom, američkim predsednikom Barakom Obamom i državnim sekretarom te zemlje Hilari Klinton, predsednik Srbije Boris Tadić juče je rekao da su njegovi sagovornici iskazali potrebu da pomognu Srbiji na putu evropskih integracija i u rešavanju ekonomskih problema. „Za mene je to dobra vest”, rekao je Tadić i istakao da se u razgovorima sa Obamom i Klinton osvrnuo na razvoj srpsko-američkih odnosa.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << />
On je rekao da je sa Medvedevom razgovarao o njegovoj poseti Beogradu i obeležavanju značajnog datuma oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu i pobede nad fašizmom.

Predsednik Tadić je ocenio da su se, očigledno, tri ključne sile današnjeg sveta, Sjedinjene Američke Države, Rusija i Kina objedinile oko pitanja borbe sa klimatskim promenama i globalnim zagrevanjem, sprečavanja širenja nuklearnog naoružanja i međunarodnog terorizma. Ova Generalna skupština odiše poletom i novim početkom, koji se nagoveštava među velikim silama, rekao je Tadić.

Tadić je istakao da se, posle svetske ekonomske krize, mogu objediniti napori za rešavanje tektonskih poremećaja u finansijskom svetskom sistemu kako bi se sprečila slična iskušenja u budućnosti i masovni gubitak radnih mesta, koji pogađaju sve zemlje sveta.

Fonet

[objavljeno: 25/09/2009]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.