Obamina savetnica nazvala Hilari Klinton monstrumom

Izvor: Blic, 07.Mar.2008, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obamina savetnica nazvala Hilari Klinton monstrumom

Samanta Pauer, savetnica američkog demokratskog predsedničkog kandidata Baraka Obame, podnela je danas ostvaku nakon što je u izjavi jednom škotskom listu nazvala drugog demokratskog kandidata, Hilari Klinton, monstrumom.

"Donela je odluku da podnese ostavku i mi smo je prihvatili", rekao je kratko Obamin direktor službe za odnose s javnošću Robert Gibs.

Samanta Pauer, dobitnica Pulicerove nagrade >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i profesorka na Harvardu, bila je pomoćnica Obame u njegovoj kancelariji u Senatu, a pre 14 meseci je prihvatila da bude savetnik njegove predsedničke kampanje. Ona je u izjavi jednom škotskom listu "Skotsmen" rekla da je Hilari Klinton monstrum koji bi sve učinio da postane predsednik SAD.

"Sj... smo stvar u Ohaju. Tamo su opsednuti Klintonovom i ona će to iskoristiti jer zna da je to jedino mesto gde mogu da pobede. Ona je monstrum, ovo govorim nezvanično, ona je spremna na sve. Samo je pogledajte i pomislićete 'fuj'. Ali ako ste siromašni i ona vam ispriča neku priču o tome kako će vam Obama oduzeti posao, možda će to biti efektno. Količina obmane koju je ona spremna da koristi je zaista neprivlačna", rekla je Pauerova za "Skotsmen".

Sada već bivša Obamina savetnica bila je nedostupna tokom dana, a oglasila se saopštenjem u kom je rekla da se kaje.

"Prošlog ponedeljka izjavila sam neke stvari za koje nema izgovora i koje nisu u skladu sa mojim često iskazanim stavom prema senatorki Klinton, niti sa duhom, smislom i svrhom Obamine kampanje. Ovim putem izražavam najdublje izvinjenje senatorki Klinton, senatoru Obami i fantastičnom timu sa kojim sam radila tokom ovih dugih 14 meseci", saopštila je Paureova.

Nakon pritisaka iz štaba Hilari Klinton ubrzo posle izdavanja saopštenja ona je podnela i ostavku.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.