Obama preuzima vođstvo

Izvor: Blic, 19.Apr.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obama preuzima vođstvo

Ubedljiva većina birača Demokratske stranke smatra da senator Barak Obama ima bolje izglede od Hilari Klinton da na novembarskim predsedničkim izborima, porazi republikanca Džona Mekejna, pokazuju najnovije ankete.

Ispitivanje je pokazalo da i Obama i Klintonova trpe štetu zbog dugačke i iscrpljujuće borbe za stranačku nominaciju, u kojoj poslednjih dana u prvi plan izbijaju lični obračuni. Kako >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << vreme prolazi, prva dama Amerike gubi naklonost demokratskih birača.

Prema najnovijim anketama, 56 odsto ispitanih smatra da Obama ima izglede da postane predsednik SAD, dok se za Klintonovu izjasnilo 43 odsto. Pre samo tri meseca situacija je bila obratna.

Potencijalno odlučujući demokratski izbori održavaju se sledećeg utorka u Pensilvaniji. Da bi ostala u trci za nominaciju, Klintonovoj je potrebna uverljiva pobeda na tim izborima, s razlikom od 10 ili više odsto glasova, jer Obama za sada vodi po broju osvojenih delegata i broju država u kojima je pobedio. Prema ispitivanju "Los Anđeles tajmsa" i agencije Blumberg,

Hilari Klinton u Pensilvaniji vodi sa 46 odsto glasova prema 41 odsto za Obamu.

Na nacionalnoj nivou, prema anketama na koje se poziva Si-En-En, Obama uživa podršku 50 odsto glasača, Klintonova 41 posto, dok je devet odsto birača još neodlučno.
Pogledaj vesti o: Predsednički izbori

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

B.Obama ima veće šanse od H.Clinton da pobijedi J.McCaina u novembru

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 19.Apr.2008

Uvjerljiva većina birača Demokratske stranke smatra kako senator Barack Obama ima veće izglede od Hillary Clinton da u novembru, na američkim predsjedničkim izborima, porazi republikanca Johna McCaina, prema novoj anketi AP/Yahoo poll-a. Ispitivanje ..

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.