Naš je lav zgazio zmiju

Izvor: Vesti-online.com, 14.Nov.2016, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naš je lav zgazio zmiju

U Americi je "lav pobedio zmiju", a Paraćinci se proveselili i zalili viskijem i domaćom rakijom. Ovaj gradić je jedini u Srbiji slavio trijumf republikanca Donalda Trampa, a njegovi žitelji se od starta trke za novog predsednika SAD uključili u tamošnju predizbornu kampanju. Mesec dana uoči glasanja u centru Paraćina postavili su bilbord "lav protiv zmije" kojim su, kako za "Vesti" objašnjava organizator slavlja, predsednik Alternativnog parlamenta građana Milan Ilić, hteli su da istaknu >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << osobine Trampa i njegove rivalke Hilari Klinton.

Naš sagovornik najavljuje da se "još veće slavlje i euforija" spremaju za dan inauguracije novog predsednika SAD, početkom iduće godine. Otkriva za "Vesti" da je u štabu novog stanara Bele kuće Paraćinac, koji je u SAD otišao pre skoro četvrt veka.

- Očekujemo da naš sugrađanin bude i naša i spona Srbije sa Trampom. Zato se nadamo i da američki predsednik prilikom posete Srbije neće zaobići Paraćin. Mi ga čekamo - poručio je Ilić.

Za Trampa su navijali "iz duše", jer kako kaže, Klintonovi su u Paraćinu omraženi zbog bombardovanja i žrtava, ali i posledica za njihov grad koji je zbog osiromašenog uranijuma iz bombi koje su padale, treći po mortalitetu u Srbiji.

- Boga smo molili da se dinastija Klinton ne dočepa još jednom Bele kuće i da opet ojačava trupe i baze po Evropi i da pokreće ratove. Tramp nam se svideo jer bi da uspostavi odnose sa Vladimirom Putinom i hoće mir - objašnjava Ilić.

U izbornoj noći je veliki broj Paraćinaca zajedno čekao ishod predsedničke trke. Ponosan je što su njegovi sugrađani prvi uputili čestitku američkom pobedniku.

- Rano ujutru kada su mu falila svega četiri glasa, njegovom Izbornom štabu poslali su čestitku - kaže on.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.