Napredak u odnosima SAD i Srbije

Izvor: B92, Beta, 15.Dec.2009, 23:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napredak u odnosima SAD i Srbije

Vašington -- Državna sekretarka SAD Hilari Klinton rekla je posle razgovora s šefom diplomatije Srbije Vukom Jeremićem da postoji kontinuirani napredak u odnosima dve zemlje

Primećujemo kontinuirani pozitivni razvoj naših odnosa sa Srbijom i nadamo se da ćemo sa vašom vladom sarađivati u mnogim pitanjima od međusobnog značaja, rekla je Klintonova. Jeremić je zahvalio na dosadašnjoj pomoći i podršci >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koju SAD pružaju Srbiji.

"Veoma smo zahvalni na podršci koju smo do sada dobijali i koju se nadamo da ćemo dobijati i ubuduće od Vlade SAD... Smatramo naš odnos sa SAD od ključnog značaja za mir i stabilnost na Balkanu", ocenio je Jeremić

On je podsetio da su Beograd i Vašington u 2009. godini pronašli način kako da izoluju i ostave razlike po strani i rekao da očekuje da će tako biti i u narednoj godini.

"Ne postoji puna saglasnost o svim pitanjima u regionu Zapadnog Balkana, ali stojimo na istim pozcijama kada je reč o strateškom prioritetu, a to je integracija u Evropsku uniju", rekao je Jeremić.

"Saradnju sa Vašingtonom nastavljamo na polju ekonomije, odbrane i drugim oblastima", dodao je Jeremić, podsećajući na nedavnu veoma uspešnu posetu ministra odbrane Srbije Dragana Šutanovca Nacionalnoj gardi Ohaja.

"Optimista sam kada je reč o odnosima Srbije i SAD", rekao Jeremić koji je uputio poziv Hilari Klinton da poseti Srbiju, i dodao da se nada da bi do te posete moglo doći iduće godine.

Jeremić se tokom dana sastao i sa nekoliko visokih zvaničnika Stejt departmenta.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Napredak u odnosima Srbije i SAD

Izvor: RTS, 15.Dec.2009

Šef srpske diplomatije Vuk Jeremić istakao je u razgovoru sa državnom sekretarkom SAD Hilari Klinton u Vašingtonu, da je američka podrška Srbiji za ostvarenje najvažnijeg strateškog cilja, integraciju u Evropsku uniji, jedna od najznačajnijih. ..Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić...

Nastavak na RTS...

Kontinuirani napredak u odnosima SAD i Srbije /video/

Izvor: Blic, 16.Dec.2009, 09:50

Državni sekretar SAD Hilari Klinton izjavila je sinoć, posle razgovora sa ministrom spoljnih poslova Srbije Vukom Jeremićem, da postoji kontinuirani napredak u odnosima dve zemlje....."Primećujemo kontinuirani pozitivni razvoj naših odnosa sa Srbijom i nadamo se da ćemo sa vašom vladom sarađivati...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.