Klintonovi odlaze na smetlište istorije: 10 razloga zašto bi Tramp voleo da se Hilari opet kandiduje (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Nov.2018, 07:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Klintonovi odlaze na smetlište istorije: 10 razloga zašto bi Tramp voleo da se Hilari opet kandiduje (VIDEO)

Dvostruki predsednički kandidat demokrata Hilari Klinton će po treći put pokušati da uđe u Belu kuću, tvrdi njen dugogodišnji savetnik Mark Pen, a ova vest najviše je obradovala predsednika SAD Donalda Trampa

Tramp je nekoliko puta već javno izjavljivao ove godine da bi voleo da se Hilari kandiduje, čak je i zamolio da to učini.

Klintonova je već izjavila da bi "volela da bude predsednik", ali ostaje nejasno kako to misli da izgubi. Predstavljamo vam >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 10 razloga zbog kojih Tramp jedva čeka da Hilari objavi kandidaturu za predsedničke izbore u SAD 2020. godine.

Klintonova je pokušala 2008. godine da postane predsednik i zaustavljena je od Baraka Obame još na izborima unutar Demokratske stranke. Iako je u trku ušla kao favorit, izašla je kao gubitnik, međutim to je nije sprečilo da sličan debakl doživi i 2016. godine od Donalda Trampa.

Izborna mapa se crvenela od ubedljivog rezultata Donalda Trampa. Iako su mnogi "analitičari" isticali da je Hilari osvojila preko milion glasova više, treba imati u vidu da se to ne računa i da je Tramp ubedljivo pobedio, osvojivši čak 304 elektorskih glasova, mnogo više od broja koji mu je bio potreban da bi pobedio u trci za Belu kuću.

Na novim izborima, Tramp bi konstantno mogao da "likuje" i da podseća Hilari na njegovu veličanstvenu pobedu i na njen katastrofalni poraz.

Hilari će morati da se izbori sa brojnim skandalima koji je prate tokom poslednjih nekoliko godina. 2015. godine je priznala da je koristila isključivo privatnu imejl adresu za službenu prepisku u vremenu od 2009. do 2013. godine, kada je bila šef diplomatije.

Istragu protiv nje vodio je i FBI. Demokrate su to istakle kao jedan od najvećih razloga zbog čega je njihov kandidat na izborima pretrpeo poraz, jer je bivši direktor FBI Džejms Komi obnovio istragu nedelju dana pred izbore.

Iako je Donald Tramp obećao da će imenovati specijalnog tužioca za ovaj slučaj, deluje da je orpostio Klintonovoj i da je to jedno od retkih obećanja koja aktuelni predsednik SAD nije ispunio.

Još jedan problem koji prati Hilari Klinton je primetan nedostatak energije. Nekoliko puta u  toku kampanje 2016. je posrtala i delovalo je da fingira svoje "dobro zdravlje".

Amerikanci mnogo pažnje posvećuju i tome da glasaju za nekoga ko im se čini i fizički sposobnim da obavlja toliko odgovornu funkciju.

Kada je Hilari posrtala bukvalno, posrtao je i njen rejting. Na kraju je definitivno pala pred Trampom.

Hilari se stalno muči: govore uči napamet ili ih čita sa telepromtera, za predsedničku debatu se sprema mesecima i na kraju je izgubi, čak i doskočice u debatama deluju kao napamet naučene.

Tramp je zbog toga nekoliko puta ismevao Klintonovu, imitirajući njeno čitanje sa telepromtera. Iako i sam Tramp vrlo često čita sa telepromtera, njegova mogućnost improvizacije i ubeđivanja naroda da je "sve što radi spontano" je na vrlo visokom nivou, dok Hilari to jednostavno nema.

Iako demokrate nemaju sposobnog kandidata koji bi se suprostavio Trampu, Hilari ne može ubedljivo da savlada nijednog od potencijalnih protivnika unutar stranke.

Nije isključeno da se desi ono čega se Tramp najviše pribojava, da se iznenada pojavi neko novo lice i da neko novi uskoči umesto kompromitovanih Hilari, Elizabet Voren i sličnih demokratskih kandidata koje priželjkuje kao protivkandidate.

Ipak, dok uzbudljiva trka unutar Demokratske stranke bude prepuna međusobnih optužbi i očekivanih skandala, sa strane će to "neko" posmatrati, obilaziti SAD u svojoj kampanji i ismevati svog budućeg protivkandidata.

Objavljeni dokumenti Vikiliksa potvrdili su priču glasača Bernija Sandersa da su Demokratski nacionalni odbor i njegov bivši šef Debi Vaserman Šulc bili pro-klintonovski orijentisani.

Od samog starta postojala je institucionalna pristrasnost prema Hilari i ko zna kakve mahinacije sprema za izbore koje slede.

Klintonova je u prošloj kampanji dočaravala glasačima apokaliptični scenario u slučaju pobede Donalda Trampa.

Ne samo što je promašila, već američka ekonomija za vreme Trampovog mandata napreduje i postiže dobre rezultate, nezaposlenost je sve manja, a međunarodna pozicija za SAD je mnogo bolja nego pre 2 godine - nema više nuklearne pretnje od Severne Koreje, odnosi sa Rusijom su loši isključivo zahvaljujući drugim američkim političarima, a Tramp insistira na tome da ne želi više da rasipa novac "saveznicima" i da im dozvoljava da trgovinski iskorišćavaju SAD.

Skandale koje je Bil Klinton napravio za vreme svog mandata Amerikanci nikada neće zaboraviti.

Ako Hilari pokuša da Trampu prigovori njegov odnos prema ženama, sačekaće je isti odgovor koji je dobila na predsedničkoj debati 2016. godine, a to je da su "sve te optužbe ništa, u odnosu prema onome šta je Bil Klinton radio".

Hilari je primer establišment političara koji su omrznuti od strane glasača širom sveta, ne samo u SAD.

Njeni plastični osmesi i nekada vrlo čudno ponašanje u odnosu sa ljudima će je i dalje sputavati da postane predsednik SAD.

Iako običnom čitaocu (čak i vrlo inteligentnom), ovaj deseti razlog izgleda kao najbitniji i nešto što potpuno kompromituje Hilari Klinton, Amerikanci su, izgleda, navikli da im predsednici i političari započinju krvave ratove gde "neko tamo gine".

Ipak, oni se mnogo ljute zbog ratova koje je zagovarala Klintonova, većina ne zbog svetskog mira, već i zbog toga što su mnogi od njih naneli štetu i samim Amerikancima.

pic.twitter.com/aRefBREr8g

— Aaron Moser (@The_Aarongator) 12. новембар 2018.

Jedan "tviteraš" je komentarisao novo kandidovanje Hilari Klinton citatom Alberta Ajnštajna da je "ludost raditi istu stvar i očekivati drugačiji rezultat", a deluje da će Srbi, ako se Klintonova (čiji je muž bombardovao Srbiju 1999. godine, uz njenu podršku, a prema nekim tvrdnjama čak i nagovor), opet obući majice sa Trampovim likom, dok će srpski izdajnici i establišment političari biti redom uz Hilari, da bi se posle "ulizivali" Trampu kada ponovo pobedi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.