Klintonova i Senders zajedno protiv Tampa

Izvor: Danas, 10.Mar.2016, 23:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Klintonova i Senders zajedno protiv Tampa

Vašington - - Kandidati za predsedničku nominaciju Demokratske stranke SAD Hilari Klinton i Berni Senders sučelili su stavove o imigraciji i drugim pitanjima u debati na Floridi, nekoliko dana uoči nove runde unutarstranačkih izbora. Budući da Florida ima 246 delegata, pobeda u toj državi bi kandidatu donela veliki pomak ka osvajanju predsedničke nominacije demokrata.

Iako je Senders trijumfovao u utorak >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << u Mičigenu, Klintonova je pojačala svoje celokupno vođstvo velikom pobedom u Misisipiju. Istog dana u republikanskom taboru Donald Tramp je pobedio u tri države - u Mičigenu, Misisipiju i Havajima, dok je Ted Kruz trijumfovao samo u Ajdahu.

U debati u Majamiju bivša državna sekretarka SAD kritikovala je senatora iz Vermonta zato što je 2007. glasao protiv imigracione reforme. "Samo razmislite i zamislite gde bismo bili danas da smo sproveli sveobuhvatnu imigracionu reformu pre devet godina", rekla je Klintonova. Senders je odgovorio da je bio zabrinut kako će se to odraziti na status gostujućih radnika. Kako je objasnio, predloženi program "sličan je ropstvu". On je takođe rekao da se Klintonova protivi tome da nelegalni imigranti dobijaju vozačku dozvolu.

Na Floridi živi gotovo dva miliona Hispano Amerikanaca, te će njihov glas imati veliki uticaj na predstojećim unutarstranačkim izborima, koji će biti održani 15. marta.

Klintonova i Senders su raspravljali i o otvaranju novih radnih mesta, obrazovanju i klimatskim promenama. Takođe su oboje napali Trampa. Klintonova je rekla da "za njegovo švercovanje predrasuda i paranoje nema mesta u političkom sistemu". Ona je takođe ukazala da Tramp čak ne može da odluči "da li treba da se distancira od Kju Kluks Klana".

Senders je rekao da smatra da "američki narod nikada neće izabrati predsednika koji vređa Meksikance, muslimane, žene, Afroamerikance".

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.