Kisindžer: Izbor Klintonove dokaz predsedničke hrabrosti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Nov.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kisindžer: Izbor Klintonove dokaz predsedničke hrabrosti

VAŠINGTON - Bivši američki državni sekretar Henri Kisindžer izjavio je da bi Hilari Klinton bila "izvrstan izbor" za novog šefa američke diplomatije.

Kisindžer, koji je državni sekretar bio u republikanskim administracijama Ričarda Niksona i Džeralda Forda, posebno je pohvalio "izuzetnu inteligenciju" senatorke Klinton, javlja "Glas Amerike".

Govoreći na Svetskom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << privrednom forumu koji se održava u Nju Delhiju, Kisindžer je rekao da bi imenovanje Hilari Klinton za državnog sekretara pokazalo da je Barak Obama "vrlo hrabar" - zbog toga što je Hilari Klinton bila njegov politički suparnik i zbog toga što je "snažna i nezavisna osoba".

Republikanski senator Džon Kil izjavio je za "Foks" da bi Hilari Klinton po temperamentu i iskustvu bila dobar izbor i da bi je svet dobro primio.

Budući predsednik Barak Obama, prema pisanju medija, dvoumi se da li da za šefa diplomatije imenuje Hilari Klinton ili Bila Ričardsona, guvernera Novog Meksika koji je bio i ambasador Sjedinjenih Država u Ujedinjenim nacijama.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.