Hilarino „opasno“ putovanje u Bosnu

Izvor: Blic, 13.Mar.2008, 07:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hilarino „opasno“ putovanje u Bosnu

Hilari Klinton, senatorka iz Njujorka i bivša prva dama SAD koja po broju glasova kaska za demokratskim rivalom Barakom Obamom u trci za Belu kuću, doživela je novi udarac nakon što je ismejano njeno glavno oružje - spoljnopolitičko iskustvo. Poznatog komičara Sinbada, koji podržava Obamu, isprovocirali su komentari bivše prve dame, koja je „opasno" putovanje u Bosnu iz 1996. istakla kao mučno i jedno od najznačajnijih iskustava u životu.

Poznati tamnoputi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << komičar tvrdi da se radilo o poseti čiji je cilj bio pružanje moralne podrške američkim vojnicima, istakavši da je „najstrašniji" momenat putovanja bilo pitanje: „Gde ćemo sada da jedemo?" Na put se, pored Klintonove, Čelsi i Sinbada, uputila i poznata pevačica Šeril Krou.

Klintonova je prošlog decembra, tokom obraćanja svojim pristalicama u Ajovi, opisala „zastrašujuće" putovanje u Bosnu, ističući da je učestvovala u brojnim opasnim misijama administracije svog muža, bivšeg predsednika SAD Bila Klintona.

„U avionu su nam rekli da bi on mogao biti pogođen vatrom iz snajpera", opisivala je Klintonova svojim pristalicama.

Sinbad priča da američka delegacija ni u jednom trenutku nije bila ugrožena.

„Nijednom se nismo našli u opasnosti", istakao je komičar.

Hilari je svojim govorom u Ajovi isprovocirala ne samo Sinbada, već i brojne analitičare.

„U Beloj kući često govorimo da ako je neko mesto previše opasno, malo ili siromašno, onda treba poslati prvu damu", rekla je Hilari u Ajovi.

Sinbad se zapitao koji predsednik bi to rekao.

„Zamislite predsednika koji kaže: 'Hej draga, ne mogu na put jer me možda upucaju, pa idi ti. I povedi sa sobom nekog komičara i pevačicu sa gitarom’", objasnio je američki glumac.

Demokrata Barak Obama odneo je još jednu laku pobedu nad rivalkom Hilari Klinton na predizborima u Misisipiju, osvojivši 61 odsto glasova naspram njenih 37. Obama je povećao vođstvo nad Klintonovom u broju delegata i trenutno vodi sa 1.385 prema 1.237.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.