Hilari uporedila Trampa sa Hitlerom: On nam govori šta sve namerava

Izvor: B92, 10.Nov.2023, 00:39

Hilari uporedila Trampa sa Hitlerom: On nam govori šta sve namerava

Bivša kandidatkinja Demokratske stranke za predsednika SAD, Hilari Klinton, uporedila je kandidata republikanaca sa nacističkim liderom Adolfom Hitlerom.

"Upozoravajući na opasnosti od potencijalnog drugog mandata Trampa", preneo je Gardijan.

"Kada bi se Tramp vratio u Belu kuću to bi bio kraj naše zemlje ovakvu kakvu je poznajemo, a to ne govorim tako olako", rekla je Klinton za ABC.

Bivša prva dama Amerika, nekadašnja sentaorka i državna sekretarka, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << podsetila se na vreme kada je bila državni sekretar.

"Kada sam obavljala tu funkciju, umela sam da kažem 'jednom je dosta'. Ovim sam htela da kažem da ljudi, koji se legitimno izaberu, mogu da probaju da ukinu izbore, ukinu opoziciju i slobodnu štampu", rekla je Klinton.

Ona je, potom, dodala da je Hitler bio zakonski izabran.

"I onda, odjednom, neko sa takvim tendencijama, diktatorskim, autoritatornim tendencijama, rekao: 'U redu, ukinućemo to i to, poslaćemo te i te ljude u zatvor'. I, obično, nisu to najavljivali. Tramp nam govori šta namerava da uradi", rekla je Hilari.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Hilari Klinton

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.