Hilari Klinton sa premijerima Palestine i Izraela

Izvor: Blic, 04.Maj.2011, 01:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hilari Klinton sa premijerima Palestine i Izraela

VAŠINGTON - Državni sekretar SAD Hilari Klinton razgovarala je na odvojenim sastancima sa premijerima Palestine i Izraela Salamom Fajadom i Benjaminom Netanjahuom o pitanju pomirenja među Palestincima, saopšteno je danas u Vašingtonu.

Prema rečima porparola Klintonove, Marka Tonera, Klinton je otvorila pitanje pomoći SAD palestinskoj vlasti.

Drugi predstavnik američkih vlasti koji nije >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << želeo da mu se objavi ime, naglasio je da Hilari Klinton nije pominjala mogućnost prestanka pružanja pomoći SAD Palestini u slučaju ozvaničavanja pomirenja Fataha i Hamasa - koji SAD smatraju terorističkom organizacijom.

Doskora zaraćeni rivali, palestinski pokreti Fatah i Hamas postigli su dogovor koji bi u sredu trebalo da ozvaniče u Kairu, o tome da sarađuju, da formiraju prelaznu vlada koja će u sledećih godinu dana pripremiti predsedničke i parlamentarne izbore za buduću palestinsku državu.

Toner nije želeo da kaže šta bi mogao da bude odgovor Vašingtona, ali je rekao da će politika SAD prema Palestini zavisiti od sastava njene vlade.

"Ukoliko Hamas hoće ulogu u političkom životu, mora obustaviti nasilje i terorizam, mora priznati Izrael i poštovati sporazume", rekao je on.

Povezane vesti: Palestinski predsednik: Neće biti novog ustanka protiv Izraela Netanijahu: Antiraketna odbrana nad Izraelom funkcioniše Netanijahu spreman da non-stop pregovara s Abasom Palestinski premijer: Imaćemo državu do avgusta 2011. Netanijahu: Želimo mirovni sporazum sa Palestinom

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.