Hilari Klinton protiv Radovana

Izvor: Glas javnosti, 27.Jun.2009, 07:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hilari Klinton protiv Radovana

BEOGRAD - Američki državni sekretarijat odbacio je tvrdnje haškog optuženika Radovana Karadžića da je od američkog ambasadora Ričarda Holbruka dobio obećanje da mu se neće suditi pred Haškim tribunalom. Sekretarijat je najavio i da će kao dokaz tome staviti dokumenta na uvid javnosti. Kako tvrdi administracija SAD, ni Holbruk ni bilo koji drugi zvaničnik SAD nije bio u situaciji da Karadžiću ponudi takav imunitet, ali bivši predsednik RS 1996. jeste potpisao izjavu u kojoj je obećao >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << da će napustiti položaj i povući se iz javnog života. U saopštenju se navodi da nije postojao dogovor „ovo za ono“, te da je Karadžić u Tribunalu iskrivljeno predstavio informacije koje je dobio od SAD.

Goran Petronijević, pravni savetnik Radovana Karadžića, najavljuje prelazak na „plan B“.

- Dostavićemo svu dokumentaciju koja potvrđuje postojanje sporazuma. Te činjenice su veoma kompromitujuće za američku administraciju, jer pokazuju ulogu njihove politike na Balkanu i krivicu za sukobe na ovim prostorima. Nadali smo se zaokretu američke politike, ali nema ništa od toga. Razumljiv je njihov strah od istine, koja može izazvati ozbiljne reakcije u svetu - zaključuje Petronijević.  

Jedva cekam da ova kucka crkne pa da nam svane.
Pogledaj vesti o: Hilari Klinton

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.