Hilari Klinoton čestitala Pacoliju i Tačiju

Izvor: Blic, 23.Feb.2011, 14:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hilari Klinoton čestitala Pacoliju i Tačiju

Povodom izbora Bedžeta Pacolija za predsednika Kosova i izbora vlade državni sekretar SAD Hilari Klinton uputila je čestitke svima koji su izabrani na rukovodeće pozicije, na uspešnom okončanju jednog epskog izbornog procesa i poručila da su Sjedinjene Američke Države spremne da pomognu novoj vladi u svojstvu prijatelja i partnera.

- Sada je trenutak da se nova vlada pozabavi svojim obavezama. Pred Kosovom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << predstoje mnogi izazovi i popunjen raspored obaveza. S tim u vezi pozdravljamo usredsređenost premijera Tačija na obaveze koje predstoje, a koje čine viziju budućnosti Kosova. Poziv predsednika Pacolija na direktne izbore za predsednika Kosova dokaz je razumevanja koje je zajedničko svim političkim snagama na Kosovu i što ranije otpočne rad na ovoj reformi, tim bolje - stoji u čestitci.

Novoizabranim Kosovskim funkcionerima čestike su uputili predsednik Albanije Bamir Topi, poželevši nastavak dobre, bratske sradanje Kosova i Albanije, bivši predsednici Hrvatske Stipe Mesić i Albanije Redžep Mejdani i međunarodni civilni posrednik Piter Fejt.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.