Džon Keri novi državni sekretar SAD

Izvor: Studio B, 30.Jan.2013, 13:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džon Keri novi državni sekretar SAD

Američki Senat potvrdio je večeras izbor Džona Kerija za državnog sekretara SAD, čime će on na tom mestu zameniti dosadašnju šeficu Stejt departmenta Hilari Klinton.

 Kako javljaju agencije, za izbor Kerija glasalo je 94, a protiv tri senatora iz Republikanske partije.

Keri (69), koji je i sam demokratski senator iz Masačusetsa, u Senatu je od 1985. godine i tokom glasanja se videlo da ima snažnu podršku obe partije. Prethodno je Odbor za međunarodne >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << odnose Senata, na kome je Keri predsedavao poslednje četiri godine, jednoglasno podržao njegov izbor za Stejt department.

Novi šef američke diplomatije je odlikovani veteran iz rata u Vijetnamu, a pre osam godina je bio i kandidat demokrata na predsedničkim izborima, na kojima je pobedio Džordž Buš.

Dosadašnja državna sekretarka Hilari Klinton napušta državne funkcije, ali mediji spekulišu da bi mogla da se kandiduje na predsedničkim izborima 2016. godine.

 
Pogledaj vesti o: Hilari Klinton

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.