Dan de za američke kandidate

Izvor: RTS, 02.Mar.2016, 00:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dan de za američke kandidate

Superutorak – glasanje na izborima za stranačke predsedničke nominacije u 12 američkih saveznih država, smatra se jednim od najvažnijih dana u predsedničkoj kampanji uopšte.
Ovaj utorak u Americi se zove Superutorak. Posmatrači veruju da će posle današnjeg dana biti mnogo jasnije ko će u novembru izaći na izbore za predsednika Amerike.

Kod demokrata, i dalje podjednake šanse daju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Hilari Klinton i Berniju Sandersu. Kod republikanaca, sve je veća prednost Donalda Trampa. Uoči Superutorka – obraćanja glavnih rivala obojena su uvredama.
"Verujem da je Amerika i sada velika, samo nam fali jedinstvo. Moramo da se posvetimo zajedničkom napretku. Tu smo da se bavimo problemima, ne uvredama", kaže Hilari Klinton, kandidatkinja Demokratske partije.
Republikanski kandidant Donald Tramp odgovara. 
"Hilari kaže da joj se ne dopada moj ton. Na Bliskom istoku seku glave hrišćanima kao u srednjem veku, a ona priča o mom tonu. Svet je ružno mesto i potreban nam je jači ton. Na primer, pod mojim predsedništvom 'Epl' će se ponovo praviti u Americi, ne u Kini", kaže Tramp.
Istraživanje Si-En-Ena pokazuje da bi, u slučaju da se već danas održe izbori za Belu kuću, i Klintonova i njen demokratski rival Berni Sanders lako pobedili Trampa.
Prvi izlazni rezultati Superutorka znaće se tokom noći.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Trump i Clinton ostvarili niz pobjeda na predizborima u superutorak

Izvor: SEEbiz.eu, 02.Mar.2016

WASHINGTON - Republikanski kandidat Donald Trump i demokratska kandidatkinja Hillary Clinton ostvarili su niz pobjeda na predizborima u utorak te kao dva glavna predsjednička kandidata preuzimaju vodstvo u nominacijskim utrkama svojih stranaka za ovogodišnje američke predsjedničke izbore...I Trump...

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.