Bomba u Biškeku

Izvor: RTS, 30.Nov.2010, 15:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bomba u Biškeku

Eksplozija pred zgradom suda u glavnom gradu Kirgizije, Biškeku. Dva policajca povređena. Napad dva dana uoči dolaska Hilari Klinton, dan posle nereda na jugu države, u kojima su ubijena četvorica islamskih ekstremista.

Dva policajca lakše su povređena u eksploziji u  centru Biškeka, ispred suda u kome se sudi visokim zvaničnicima nedavno svrgnutog režima.

Eksplozija je stvorila veliki krater >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na putu, a odjeknula je ispred ulaza koji je namenjen optuženima.

Incident se dogodio samo dva dana uoči posete američke državne sekretarke Hilari Klinton i dan posle sukoba vojske i islamskih ekstremista, na jugu Kirgizije.

U Biškeku je u toku suđenje zvaničnicima, režima bivšeg predsednika Kurmanbeka Bakijeva, a njih 28, uključujući i Bakijeva, optuženi su za saučesništvo u naređenju vojsci da puca na demonstrante za vreme protesta, u aprilu 2010. godine.

Advokati optuženih su se žalili da su i oni i njihovi klijenti primali pretnje i pokušaje zastrašivanja.

U gradu Ošu, na jugu Kirgizije, juče je došlo do sukoba islamskih ekstremista i snaga bezbednosti, u kojima su poginula četvorica ekstremista, a jedan vojnik je ranjen.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.