Izvor: Tech-Lifestyle.com, 25.Nov.2016, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Više svetla – noćno snimanje sa Huawei P9 telefonom

Fotografija je umetnost slikanja sa svetlom. Što više svetla dopre do pojedinačnog piksela na senzoru, bolji će biti kvalitet. Količina svetlosti uhvaćena kamerom zavisi s druge strane od toga koliko je brz zatvarač i od veličine fotodioda. Po sunčanom danu nema problema – ima čak i previše svetla i treba da ograničimo ulazak. Situacija se menja kada hoćemo da fotografišemo u zatvorenom prostoru, posle sumraka ili pod oštrim svetlom ili reflektorima – kao za vreme koncerta.
Više svetla sa dual kamerom
Huawei P9 ima dve kamere koje istovremeno snimaju isti prizor. Svaka od njih je opremljena sa brzim zatvaračem, Leica Summarit H 1:2.2/27 i senzorom od 12 megapiksela gde je svaki piksel velik 1.25 mikrona. Pored toga, jedan od senzora snima samo crno-belu fotografiju zahvaljući čemu može da se snimi upola više detalja i 200% više svetla. U kombinaciji sa drugom kamerom koja snima klasične fotografije u boji, na kraju je napravljena fotografija koja ima i prirodne boje i visok stepen detalja čak i kad nema dovoljno svetla. Od jednake važnosti je i veličina pojedinačnog piksela. Ako su premali, fotografija će imati digitalni prizvuk. Pikseli na Huawei P9 telefonu su veliki 1,25 mikrona usled čega uprkos upotrebi visokog ISO fotografija ipak zadržava mnogo detalja i izgleda lepo.
Režimi noćnog snimanja
Dual kamera omogućava da se uhvati mnogo više svetla ali ipak, da bi se iskoristio maksimum mogućnosti pametnog telefona, potrebno je da postoje adekvatne funkcije na aplikaciji kamere. Huawei P9 ima namenski režim noćnog snimanja. Nakon što stabilizuje kameru na primer na tripodu, fotograf može ručno da izabere ISO. Kao i brzinu zatvarača u rasponu od ¼ fo 32 sekunde. Tokom duge ekspozicije, možete posmatrati kako kamera snima sve više i više svetla. Detalji izlaze iz tame i fotograf može da prekine ekspoziciju kada odluči da fotografija izgleda kako treba.

Nastavak na Tech-Lifestyle.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Tech-Lifestyle.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Tech-Lifestyle.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.