Svetlani Bojković nagrada Zlatni ćuran

Izvor: Blic, 11.Dec.2014, 14:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svetlani Bojković nagrada "Zlatni ćuran"

Dramska umetnica Svetlana Bojković dobitinica je nagrade za životno delo i statuete Zlatni ćuran 44. festivala Dani komedije u Jagodini, saopštio je juče umetnički direktor festivala Dobrica Milićević. Pored plakete, nagrada ima i novčani deo od 100.000 dinara.

Predsednik stručnog žirija narednog izdanja festivala biće umetnički direktor Narodnog pozorišta Željko Hubač, a članovi dramska umetnica Ljiljana Dragutinović i novinar Ljubiša Vujić.

Selektorka >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << festivala profesor Ivana Vujić objaviće repertoar do 15 janura, Dani

Milićević: Živimo od obećanja

Živimo od obećanja, kada je reč o finansijskom delu festivala, rekao je Dobrica Milićević i dodao da Ministartsvo kulture još uvek nije raspisalo konkurse za finansiranje projekta iz kulture za sledeću godinu, a ranijih godina ti poslovi bi započinjali u oktobru. On ističe da su svi kivni na ministarstvo, jer je prekinulo kontakte sa ljudima iz kulture, ali i da je očigledno da nema para u budžetu.

komedije biće održani od 21. do 28. marta.

- Festival će, po svemu sudeći, biti rekorder po broju prijavljeni predstava. U ovom trenutku prijavljeno 36 predstava, a selektorka je videla 21, dakle ostaje joj 15. Zbog obeležavanja vek i po od rođenjanja Branislava Nušića, sva pozorišta u Srbiji igraju ceo njegov dramski opus. Zato je prava jurnjava ko će gostovati na festivalu, ima i silnih intervencija da se neke predstave dovedu po svaku cenu. Veoma je težek posao na selektorki Ivania Vujić i ona sada gradi "osnovnu liniju festivala“ i duhovito kaže "neću prah na festivalu, već strast“, rekao je Milićević.

Srpsko pozoriše iz Temišvara nastupiće završne večeri festivala van konkurencije. Festival će biti održan pod motom "I smej i suze dolaze iz srca" - citat Jovana Sterije Popovića.
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.