Sony Mobile planira otpuštanje 200 radnika u Švedskoj!

Izvor: ItRešenja.com, 17.Dec.2018, 01:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sony Mobile planira otpuštanje 200 radnika u Švedskoj!

Sony Mobile gubi novac i udeo na tržištu, a matična kompanija je došla do plana za rešavanje prvog dela problema – smanjiće troškove odeljenja na pola u narednih nekoliko godina. Plan počinje sa sužavanjem kruga zaposlenih u kancelariji u Lundu, Švedska.

Ova kancelarija je ranije bila sedište kompanije Sony Mobile, međutim preseljeno je u Tokio pre nekoliko godina. Ipak, kancelarija u Lundu zapošljava oko 1.200 ljudi. Nije poznato mnogo detalja, ali čini se da je od >> Pročitaj celu vest na sajtu ItRešenja.com << tog broja 800 njih direktno zaposleno u Sony Mobile-u, dok su ostatak eksterni zaposleni na ugovore. Od tih 800, četvrtina će biti otpuštena – 200 ljudi – do kraja marta 2019.

Stefan Olsson, zamenik predsednika u kancelariji Lund-u, kaže da smanjenje troškova ne znači otpuštanje polovine osoblja. Sony vrši reviziju posla, tako da se detalji i dalje definišu.

Sony Mobile je prošle godine prodao 13,5 miliona uređaja i predvideo 10 miliona prodatih proizvoda za ovu godinu. Taj broj se smanjio nekoliko puta, a izveštaj za treći kvartal ga je procenio na samo 7 miliona uređaja. Slično tome, početni plan bio je smanjenje troškova za 30%.

Izvor: PC Press

Nastavak na ItRešenja.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ItRešenja.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ItRešenja.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.