Izvor: Nezavisne Novine, 28.Feb.2021, 13:00

Golfska struja sve slabija, moguće katastrofalne posljedice

Cirkulacija Atlantskog okeana koja održava Golfsku struju, zbog koje mnogi dijelovi zapadne Evrope i istočne Sjeverne Amerike imaju topliju i umjereniju klimu, na najslabijem je nivou u posljednjih hiljadu godina, i zbog toga postoji mogućnost da se klima ovog dijela svijeta potpuno promeni.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

KLIMA ĆE SE POTPUNO PROMENITI Planeti preti još jedna opasnost, opasne posledice moguće do kraja veka

Izvor: Blic, 28.Feb.2021

Cirkulacija Atlantskog okeana koja održava Golfsku struju, zbog koje mnogi delovi zapadne Evrope i istočne Severne Amerike imaju topliju i umereniju klimu, na najslabijem je nivou u poslednjih hiljadu godina, i zbog toga postoji mogućnost da se klima ovog dela sveta potpuno promeni.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.