Završen sastanak vlastodržaca LAŽNE DRŽAVE i američkog ambasadora

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Jan.2019, 11:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završen sastanak vlastodržaca LAŽNE DRŽAVE i američkog ambasadora

Američki ambasador u Prištini, Filip Kosnet, sastao se jutros sa političkim liderima privremenih prištinskih institucija, Hašimom Tačijem, Kadrijem Veseljijem i Ramušem Haradinajem, a glavna tema njihovog razgovora će biti zahtev SAD za ukidanje nametnutih 100 odsto uvećanih taksi na robu iz Srbije i BiH. Nakon sastanka biće izvesnije da li će u Prištini pasti takse ili vlada, procenjuju analitičari.

Sastanak se održava u Tačijevom kabinetu i to je ujedno i prvi susret >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kosovskog predsednika sa Haradinajem nakon sedam dana.

11:23 - Sastanak predsednika takozvane republike Kosovo Hašima Tačija i lidera koalicije je završen. Haradinaj, Pacoli i Ljimaj su napustili objekat predsedništva, i za sada niko nije razgovarao sa medijima.

11:00Hašim Tači i predstavnici vladajuće koalicije takozvanog Kosova nastavili su razgovore i posle odlaska američkog ambasadora Filipa Kosneta. Kosnet nije davao nikakve izjave za medije posle sastanka, piše Koha.

10:08 - Završen je sastanak lidera takozvanog Kosova sa ambasadorom Kosnetom. On je već napustio sastanak.

Abazović potresao REGION! Skenderbeg je BIO SRBIN, čak i deca iz vrtića znaju da ne mogu biti Albanci oni čiji su otac i majka Srbi! (VIDEO)

Ljajić: Kraj krize padom taksi ili padom prištinske vlade

Srpska privreda je za dva meseca pretrpela štetu od 66 miliona evra zbog uvođenja dodatnih taksi Prištine od 100 odsto na robu iz Srbije, kaže ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić i dodaje da nije siguran kako će se kriza završiti - da li "padom taksi ili padom prištinske vlade".

ALBANCI POBEGLI! Završen sastanak u Prištini, novinarima zabranjen pristup, SRBIJA POBEĐUJE?

On je naglasio da je za dva meseca besmislenih mera, sankcija, prouzrokovana velika ekonomska šteta srpskoj ekonomiji, ali i privrednicima na Kosovu i Metohiji i potrošačima.

Ovo su ODLUKE koje su doneli Pacoli, Ljimaj, Veselji i Haradinaj na sastanku iza zatvorenih vrata

"Ekonomske mere prouzrokovale su i političku krizu. Više se ne zna ko je vlast, ko je opozicija na KiM. Demokratski savez Kosova Ise Mustave zalaže se da za ukidanje taksi, sa druge strane opoziciono Samoopredljenje Aljbina Kurtija kaže da takse treba da ostanu, ali da Haradinaj treba da padne. Nisam siguran kako će kriza završiti - da li padom taksi ili vlade", rekao je Ljajić.

Podseća da su zemlje iz okruženja povećale izvoz na KiM, te je tako Makedonija povećala izvoz na KiM 40 odsto, Hrvatska skoro 30 odsto, Bugarska 50 odsto, Slovenija 123 odsto, Grčka 114 odsto.

Vučić primio KLJUČNE POZIVE, a tiču se Kosova: Važni ljudi Amerike i Evrope mu telefonirali i doneli ZAKLJUČAK

Dodaje da je pričinjena i politička šteta za pregovore, jer je stvorena loša atmosfera, a da bi se došlo do kompromisa mora se stvarati pozitivan ambijent za to.

"Ako zatežete kanap, on će da pukne. Zato nisam veliki optimista i da se ukinu takse nisam siguran kako će ti pregovori ići kada ste ovako zatrovali atmosferu", zaključio je Ljajić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NOVI DETALJI RAZGOVORA U PRIŠTINI: Takse padaju naredne nedelje! Američki ambasador izašao iz zgrade! Ostavio Tačija, Veseljija i Haradinaja zajedno iza zatvorenih vrata

Izvor: Kurir, 31.Jan.2019

Do sastanka je došlo nakon više zahteva SAD da Priština ukine nametnute takse Srbiji i BiH i nakon juče najavljenog telefonskog razgovora Haradinaja sa savetnikom za državnu bezbednost američkog predsednika, Džonom Boltonom

Nastavak na Kurir...

"Zeri": Američki ambasador zalupio vratima, "pobesneo" na Haradinaja

Izvor: Blic, 31.Jan.2019

Nezadovoljan sastanakom sa institucionalnim i političkim liderima u Prištini, Hašimom Tačijem, Kadrijem Veseljijem i Ramušem Haradinajem, američki ambasador Filip Kosnet navodno je demonstrativno ranije danas napustio sastanak, a izlazeći je zalupio vratima.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.