Vulina hapsimo ako dođe u uniformi

Izvor: BKTV News, 31.Okt.2013, 11:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulina hapsimo ako dođe u uniformi

Kosovski premijer Hašim Tači, izjavio je da Aleksandar Vulin može da dođe na Kosovo kao čovek mira , ali da će biti uhapšen ukoliko dođe u uniformi rezerviste.

“Uvek smo smatrali da Vulin treba da dođe kao čovek, kao civilizovan čovek…Kao čovek mira i u skladu sa standardima, sa porukom zbližavanja, razumevanja i pomaganja, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << ne u uniformi rezerviste (paramilitar)”, kazao je Tači u intervjuu za sarajevsku BHT1.
Na komentar novinarke da je premijer Ivica Dačić posetu Gračanici najavio kao versku, ali je tamo održao politički govor, kosovski premijer je kazao da ne odobrava da posete zvaničnika bilo ko “zloupotrebljava u političkom smislu ili u smislu stvaranja podele unutar srpske zajednice na Kosovu”.
Na direktno pitanje da li će uhapsiti Vulina ako njegova poseta Kosovu ne bude ni verska ni humanitarna, već u svrhu izbora, Tači je prema titlovanom prevodu odgovorio:
“Vuli) je pokušao da uđe na Kosovo kao rezervista (u originalu kaže paramilitar), a jasno je da tako nešto nije dozvoljeno. Ako uđe nelegalno, kao rezervista, ja ću osigurati da bude uhapšen i da se suoči sa zakonom.
Izvor: Tanjug
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.