Vučić: Borio sam se kao lav!

Izvor: Mondo, 17.Feb.2019, 11:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Borio sam se kao lav!

Predsednik Vučić sumira utiske sa minhenske konferencije i duela sa Hašimom Tačijem...

Foto: TANJUG/ MSC/ GUELLAND/ nr

"Borio sam se kao lav, iako kada me zovu u Brisel već imam Pavlovljev refleks - znam da me ne zovu na nešto lepo...Važno je da ljudi vide koliko smo u teškoj situaciji, ali i da imamo snage da se borimo i da sa ozbiljnom argmentacijom dobijemo deo javnosti", rekao je Vučić novinarima i podsetio da su juče na tom skupu bili mnogi >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << nemački poslanici, brojni premijeri i predsednici država.

"Bilo je važno za mene da čuju šta je drugačiji stav", rekao je srpski predsednik i dodao da je ključno da niko nije pročitao šta piše u Briselskom sporazumu iako on ima samo jednu stranicu.

"Kada sam ga pročitao Tačiju - nije bilo odgovora, kada sam ga pitao gde to piše ostao sam bez odgovora", naglasio je Vučić.

Kaže i da mu je posle nastupa na tom skupu drago zbog naroda na Kosovu da vide koliko se broimo za njihove interese.

Vučić odbrusio Tačiju u Minhenu! (VIDEO)

On je ukazao i da je zadovoljan razgovorom sa nemačkim poslanicima koji su apsolutno za nezavisno Kosovo, a dolaze iz partije CDU, nemačke kancelarke Angele Merkel.

"Imali smo otvoren, konkretan razgovor", rekao je Vučić.

On je kao posebno težak opisao razgovor sa poslanicima američkog kongresa, koji su iz distrikta iz kog su bila ubijena braća Bitići, kosovski Albanci, inače američki državljani.

"Morao sam da im kažem da sa druge strane ja ne pričam o našim ljudima koji su stradali, da ne pričam ni o maloj Milici (dvogodišnjoj devojčici poginuloj u bombardovanju)", rekao je Vučić.

Uskoro opširnije...
Pogledaj vesti o: Hašim Tači

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.