VLADA SRBIJE ODLUČNA: Nema potpisa međudržavnih sporazuma s Prištinom!

Izvor: Telegraf.rs, 05.Sep.2014, 10:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VLADA SRBIJE ODLUČNA: Nema potpisa međudržavnih sporazuma s Prištinom!

- Srbija će potpisati sporazume o energetici, telekomunikacijama, sve ono što će olakšati život građana na KiM. Nikakav međudržavni sporazum neće biti potpisan, to je spin koji treba da podigne rejting Hašimu Tačiju - rekao je Milivoje Mihajlović

Iz Kancelarije Vlade Srbije za odnose sa medijima saopšteno je da će Srbija neće potpisati nikakav međudržavni sporazum sa Prištinom. Direktor >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << Kancelarije Milivoje Mihajlović je istakao da će biti parafirani samo sporazumi koji će olakšati život građanima na Kosovu i Metohiji.

- Srbija će potpisati sporazume o energetici, telekomunikacijama, sve ono što će olakšati život građana na KiM. Nikakav međudržavni sporazum neće biti potpisan, to je spin koji treba da podigne rejting Hašimu Tačiju – rekao je Mihajlović.

Upitan od kolikog je značaja za građane da li će punktovi na administrativnim prelazima biti montažni ili od čvrstkog materijala, on je odgovorio da je to opet “političko bojenje Prištine”.

FOTO: Tanjug / Kancelarija za saradnju sa medijima

U Briselu je postignut dogovor o povećanju broja integrisanih administrativnih prelaza sa Kosovom, odnosno kako će izgledati punktovi na prelazima.

- To je već manir de se razgovori u Briselu različito intepretiraju u Prištini, to su bili tehnički razgovori i ja razumem da to Priština politički boji, ali nema razloga za to – ocenio je Mihajlović.

U Briselu u petak boravi Delegacija Srbije na čelu s direktorom Kancelarije za Kosovo i Metohiju Markom Đurićem koja će održati neformalne konsultacije s predstavnicima Službe za spoljne poslove Evropske komisije o Poglavlju 35 iz pristupnih pregovora.

Slika o izveštaju o Poglavlju 35, kako je rečeno u Kancelariji za Kosovo i Metohiju, biće jasnija posle ispunjavanja preuzetih obaveza u oblasti telekomunikacija, energetike, izrade nacrta statuta Zajednice srpskih opština.

Mihajlović je istakao da je interes Srbije da što pre otvori i što pre zaključi poglavlje 35 koje se odnosi na normalizaciju odnosa sa Kosovom.

(Telegraf.rs / Beta)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

"Međudržavni sporazum je spin Hašima Tačija"

Izvor: Vesti-online.com, 05.Sep.2014

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za odnose sa medijima Milivoje Mihajlović rekao je danas da Srbija neće potpisati nikakav međudržavni sporazum sa Prištinom, već samo sporazume koji će olakšati život građana na Kosovu. ..Tači medijskim spinovima pokušava da podigne rejting: Milivoje Mihajlović .. .."Srbija...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.