Tri stranke neće sa Tačijem

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Dec.2010, 12:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tri stranke neće sa Tačijem

PRIŠTINA -

Predstavnici Demokratskog saveza Kosova (DSK), Alijanse za budućnost Kosova (ABK) i Samoopredeljenje, saopštili su da ne žele da dele vlast sa prvoplasiranom po broju osvojenih glasova Demokratskom partijom Kosova (DPK) Hašima Tačija.

Stavovi tri partije plasirane iza DPK, mogli bi da uvedu Kosovo u krizu vlade odmah nakon izbora, ali u Tačijevoj stranci veruju da će dobiti ponude od svih političkih partija.

Do sada samo Alijansa za budućnost >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Kosova Bedžeta Pacolija I srpska Samostalna liberalna stranka nisu postavile crvenu liniju ni za jednu političku partiju, uključujući i DPK.

Za DPK, kao deo buduće koalicije bi u obzir mogle da dođu i manjinske partije.

DSK, ABK i Samoopredeljenje su za sada postavile crvenu liniju da neće sa DPK.

Mediji u Prištini kao i analitičari predviđaju moguću koaliciju DPK i ABK, ali su funkcioneri ABK, stranke Ramuša Haradinaja demantovali te glasine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

TRI STRANKE NEĆE U KOALICIJU SA TAČIJEM

Izvor: Kurir, 14.Dec.2010

PRIŠTINA - Predstavnici Demokratskog saveza Kosova (DSK), Alijanse za budućnost Kosova (ABK) i Samoopredeljenje, ne žele da dele vlast sa prvoplasiranom po broju osvojenih glasova Demokratskom partijom Kosova (DPK) Hašima Tačija...Stavovi tri partije plasirane iza DPK, mogli bi da uvedu Kosovo u...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.