TRI STRANKE NEĆE U KOALICIJU SA TAČIJEM

Izvor: Kurir, 14.Dec.2010, 16:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TRI STRANKE NEĆE U KOALICIJU SA TAČIJEM

PRIŠTINA - Predstavnici Demokratskog saveza Kosova (DSK), Alijanse za budućnost Kosova (ABK) i Samoopredeljenje, ne žele da dele vlast sa prvoplasiranom po broju osvojenih glasova Demokratskom partijom Kosova (DPK) Hašima Tačija.

Stavovi tri partije plasirane iza DPK, mogli bi da uvedu Kosovo u krizu vlade odmah nakon izbora, ali u Tačijevoj stranci veruju da će dobiti ponude od svih političkih partija.

Do sada samo Alijansa za novo Kosova Bedžeta Pacolija i >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << srpska Samostalna liberalna stranka nisu postavile crvenu liniju ni za jednu političku partiju, uključujući i DPK.

Za DPK, kao deo buduće koalicije bi u obzir mogle da dođu i manjinske partije.

DSK, ABK i Samoopredeljenje su za sada postavile crvenu liniju da neće sa DPK.

Mediji u Prištini kao i analitičari predviđaju moguću koaliciju DPK i ABK, ali su funkcioneri ABK, stranke Ramuša Haradinaja demantovali te glasine.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.