Tačijeva odbrana traži da sednice u Hagu budu otvorene za javnost

Izvor: B92, 18.Maj.2023, 13:43

Tačijeva odbrana traži da sednice u Hagu budu otvorene za javnost

Advokat Hašima Tačija, Gregori Kiho, danas je u Hagu na početku ročišta u postupku protiv bivših čelnika tzv. OVK zatražio da sednice budu otvorene za javnost.

Kiho je rekao da proces treba da bude javan kako bi se saznala istina, ali je istakao zabrinutost zbog metoda koje koristi Kancelarija specijalizovanog tužioca (KST), prenosi "Reporteri".

On je naveo da tužilaštvo ima mogućnost da izađe i uđe na zatvorenu sednicu kad god poželi, te da je za njih, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kao za odbranu, teško da prelaze sa jednog pitanja na drugo.

Tačijev advokat je kazao i da druga dva svedoka u nizu imaju velike zaštitne mere, što, kako tvrdi, stvara poteškoće da javnost razume šta traže, jer je postupak mnogo teži za odbranu, nego za tužilaštvo.

Suđenje nekadašnjim vođama tzv. OVK počelo je u aprilu. Specijalno tužilaštvo je 30. septembra prošle godine podnelo optužnicu protiv Hašima Tačija, Kadrija Veseljija, Jakupa Krasnićija i Redžepa Seljimija kojom se terete za ratne zločine i zločine protiv čovečnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Hašim Tači

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.