Tačijev advokat traži da devet bivših diplomata svedoči u njegovu korist

Izvor: B92, 08.Okt.2022, 17:07

Tačijev advokat traži da devet bivših diplomata svedoči u njegovu korist

Advokat bivšeg predsednika privremenih prištinskih institucija Hašima Tačija, Gregori Kiho traži da devet bivših diplomata svedoče.

Advokat Hašima Tačija naveo je u pismu upućenom glavnom haškom tužiocu Džeku Smitu da se na spisku svedoka odbrane nalazi i devet bivših diplomata, vojnih zvaničnika NATO-a, OEBS-a, UNMIK-a i drugih misija koje su bile na KiM tokom sukoba.

On je takođe naveo da će svedok Tačijeve odbrane biti i visoki funkcioner iz države >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koja je sused tzv. Kosovu, piše Reporteri.

Kiho dodaje da su svi svedoci blisko sarađivali sa Tačijem, kako na profesionalnom, tako u nekim slučajevima i na ličnom nivou.

Svedoci su starosti od 77 do 88 godina i različitog zdravstvenog stanja, navodi Reporteri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Hašim Tači

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Tačijev advokat traži da 9 bivših diplomata svedoče

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Okt.2022

Advokat bivšeg predsednika privremenih prištinskih institucija Hašima Tačija, Gregori Kiho, naveo je u pismu upućenom glavnom haškom tužiocu Džeku Smitu da se na spisku svedoka odbrane nalazi i devet bivših diplomata, vojnih zvaničnika NATO-a, OEBS-a, UNMIK-a i drugih misija koje su bile na...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.