Tači uveren u postizanje sporazuma sa Beogradom ove godine

Izvor: RTS, 16.Feb.2019, 12:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači uveren u postizanje sporazuma sa Beogradom ove godine

Predsednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači uveren je da će sporazum Beograda i Prištine biti postignut ove godne, u skladu sa očekivanjima SAD.
Tači, koji učestvuje u radu Minhenske bezbednosne konferencije, napisao je na svom Fejsbuk profilu da su razgovori koje je imao sa svetskim liderima na >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << marginama skupa u Minhenu bili "inspirativni i ohrabrujući".

Najavio je da će u svom popodnevnom obraćanju govoriti o neophodnosti postizanja sveobuhvatnog mirovnog sporazuma Beograda i Prištine.
Ove godine region zatvara dva glavna pitanja - sporazum Makedonije i Grčke i sporazum Beograda i Prištine, naveo je Tači.
"Konferencija o bezbednosti u Minhenu ove godine fokusira se na saradnju u sektoru odbrane u Evropi i međunarodnoj trgovini, pri čemu se posebna pažnja posvećuje Zapadnom Balkanu i našim naporima za jačanje mira, a razgovori sa svetskim liderima su inspirativni i ohrabrujući", napisao je Tači.
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Haradinaj sa Išingerom o evroputu Prištine: Teme ukidanja taksi i nastavka dijaloga su povezane

Izvor: Blic, 16.Feb.2019

Premijer privremenih prištinskih institucija Ramuš Haradinaj napisao je danas na svom Fejsbuk profilu da je s domaćinom Minhenske bezbednosne konferencije Volfgagom Išingerom i "drugim svetskim liderima" imao "konstruktivne razgovore" o, kako je naveo, evroatlantskom putu Kosova.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.