Tači pozvao EU da što pre ukine vize Kosovu

Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Okt.2016, 19:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači pozvao EU da što pre ukine vize Kosovu

Predsednik Kosova Hašim Tači pozvao je danas od Evropsku uniju da što pre ukine vize građanima Kosova i omogući im da se slobodno kreću kroz Šengen zonu.

On je na sednici Saveta za evropske integracije u Prištini, koji radi pri njegovom kabinetu, ocenio da je Kosovo napravilo velike korake na putu pridruživanja EU, ali da >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << nema opravdanja za to što su građanima Kosova i dalje potrebne vize za zemlje Šengen zone.

"Mi smo izabrani i imamo ustavne i moralne odgovornosti pred našim građanima da rešimo problem. Kao predsednik zemlje smatram u potpunosti nepravednim ovaj pristup EU", rekao je Tači i dodao da "EU i njene članice nemaju nijedan jedini argument kako bi građane Kosova držale u izolaciji".

On je dodao da je svestan da je vizna liberalizacija "talac" ratifikacije Sporazuma o razgraničenju sa Crnom Gorom.

Tači je dodao i da su na Kosovu vidljivi prvi rezultati potpisivanja Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju i da je zbog toga potrebno da Vlada Kosova pokaže ozbiljnost u sprovođenju obaveza i reformi.

Predsednik Vlade Kosova Isa Mustafa ocenio je da će ŠP postati još značajniji kada Kosovu budu ukinute vize i kada građani i biznismeni budu "ravnopravni u kretanju na tržištu EU"
Pogledaj vesti o: Hašim Tači,   Vize

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Tači pozvao EU da što pre ukine vize Kosovu

Izvor: B92, 28.Okt.2016

Priština -- Predsednik Kosova Hašim Tači pozvao je od Evropsku uniju da što pre ukine vize građanima Kosova i omogući im da se slobodno kreću kroz Šengen zonu...On je na sednici Saveta za evropske integracije u Prištini, koji radi pri njegovom kabinetu, ocenio da je Kosovo napravilo velike korake...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.