Tači optužuje EU za diskriminaciju Kosova

Izvor: Akter, 15.Dec.2015, 22:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači optužuje EU za diskriminaciju Kosova

Kosovski ministar spoljnih poslova Hašim Tači izrazio je danas duboko razočaranje zbog kašnjenja vizne liberalizacije za građane Kosova upozorivši da takav pristup EU podstiče ekstremizam i ugrožava dijalog sa Beogradom

Tači je, povodom danas objavljenog paketa zaključaka Saveta EU o proširenju, u kojima se ocenjuje >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << da Kosovo nije ispunilo uslove za voznu liberalizaciju, napomenuo da to smatra "smatra teškom provokacijom i rezultatom nesposobnosti i nedostatka političke volje liderstva u Briselu".

On je, na svom Fejsbuk profilu, upozorio da ovakav pristup EU ugrožava sve važne procese, uključujući i dijalog o normalizaciji odnosa izmedu Kosova i Srbije, primenu do sada postignutih sporazuma, kao i postizanje novih, prenela je agencija Anadolija.

"Za mene je to ludost od strane EU da drži Kosovare izolovanima. Ovo apsurdno i namerno kašnjenje, ne samo da podstiče ekstremizam u zemlji, nego i povećava frustracije gradana Kosova", napisao je on.
Pogledaj vesti o: Vize

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.